Társasozni jó!

Játékajánlók nyaraláshoz, utazáshoz, kocsmázáshoz.

Friss topikok

  • Pala: Hú, basszus! Ennyi helyesírási hibát! (2022.06.04. 01:10) Kockajáték - Bas
  • Sgyula74: Üdv!Segítségét szeretnék kérni.Tudna valaki küldeni a gyűrűk ura társashoz ját... (2017.11.05. 15:10) A gyűrűk ura társasjáték
  • Ági Halász Szabó: Ezt a fajta társast lehet még valahol kapni? (2015.12.25. 23:39) Bolondos labirintus - Aki keres, az talál
  • emmersson: A lényeg, vagyis a kezdés jogáért való alkudozás kimaradt!!! EZ a játék sava-b... (2015.08.07. 01:04) Lórum
  • Szmájler (törölt): Korábban megtaláltam. Le is volt mentve, de azóta már elkallódott sajnos, vate... (2013.09.09. 12:53) Dallas - Gazdálkodj okosan Texasban
  • Vinyl Babe: Maya volt a legrégebbi ismert neve a játéknak, nekem még megvan az eredeti tár... (2012.10.25. 20:27) Kalaha vagy Mankala

10+1 társas, aminek érdemes helyet csinálni a polcon

2011.12.15. 10:00 - csokkerka

Karácsony közeledtével úgy gondoltuk, hogy összeállítunk egy Top10-es listát a kedvenc játékainkról. Ezzel a listával szeretnénk ötleteket adni nektek, hátha csak egy kis löket hiányzik ahhoz, hogy jövőre fergeteges társaspartykban legyen részetek. A lista összeállításánál törekedtünk a sokszínűségre, tehát megtalálható benne a gyerekekkel is kiválóan játszható daraboktól kezdve a komoly stratégiát igénylő játékokig, az olcsóbbtól a drágáig, a szórakoztatótól a gondolkodósig minden, ami szerintünk remek időtöltést biztosít. Annyit még meg kell jegyezni, hogy nem állítottunk fel sorrendet a társasok között, tehát a számoknak nincs jelentősége.

Egyébként elég nehéz dolgunk volt, mert hát nagyon nehéz a sok jóból csak tízet kiválasztani... Ezért is lett a végére 10+1 :)

Nem is húzom tovább az időt, lássuk a listát!

1. Száguldó Robotok

Egy remek logikai játék, amit ráadásul akármennyien lehet játszani. A lényeg, hogy a véletlenszerűen felfordított korong által jelzett célba kell a lehető legrövidebb úton eljuttatni a robotokat. Ez a játék tartalmazza azokat az összetevőket, amelyektől egy társas tökéletes lesz: gondolkodós de azért gyors és mindez egyszerű szabályokkal.

2. Race for the galaxy

Az RFTG egy durván összetett stratégiai kártyajáték, ami tényleg élvezetes, ha az ember túlesik az első két-három nehézkes tanulókörön. A játék során a galaxisban utazgatunk, új világokat fedezünk fel, új technológiákat fejlesztünk, amikért persze pontokat kapunk, és nyilván az győz, aki a legtöbbet gyűjti össze. A legjobb a társasban, hogy szinte végtelen az újrajátszhatósági faktora, illetve hogy ketten is jó játszani. Nem hiába ez a személyes kedvencem.

3. Dominion

A 2009-es Év játékáról van szó, egy nagyon változatos kártyajátékról, ahol a kezdő felállás akár több millióféleképpen is kombinálható. A kezdetben csupán néhány rézpénzből és kisebb földbirtokból álló uradalmat kell fejleszteni, hogy a játék végére aranyban dúskáló prosperáló birodalmat hozzunk létre. Figyelem, aki elkezdi, tuti nem tudja egy forduló után abbahagyni. Erről a társasról szólt jancsoo első bejegyzése.

4. Heimlich & Co

Egyszerű, de nagyszerű! Jó játék az egész családnak, ahol szupertitkos ügynökök bőrébe bújva kell a saját ügynökünket minél jobb pozícióba juttatni, úgy hogy játékostársainknak ez ne szúrjon szemet. Ajánlónkat a társasról itt olvashatjátok.

5. Tichu

Az egyik legjobb páros kártyajáték, amit legélvezetesebb négyen játszani. Röviden összefoglalva kártyakombinációkat kell kijátszani, ütéseket kell szerezni, és arra kell törekedni, hogy a többieknél hamarabb fogyjanak el a lapok a kezünkből. Persze megfelelő taktikával és odafigyeléssel extra pontokat lehet szerezni. Érdemes kipróbálni!

6. Funkenschlag - Power Grid

Tulajdonképp egy komoly gazdasági társas, ahol az energiapiacon kell a játékosoknak helytállniuk. A lényeg, hogy erőműveket kell vásárolni és fejleszteni, városokat építeni, majd minél többet el kell tudni látni elektromos árammal. A legjobb a társasban, hogy a szerencsefaktor szinte teljesen ki van zárva, csak magára és a megérzéseire számíthat az ember. Jól ki van ez találva!

7. Stupido

A világ talán legegyszerűbb kártyajátéka, ami kifejezetten partyjáték, azaz gyors, pörgős, nagyon egyszerű, bárki játszhatja (de ez mondjuk a nevéből is sejthető!). A játék során arra kell törekedni, hogy minél kevesebb büntetőpontot szerezzünk. De hogy mi a nyerő taktika? Hát ezt mindenki maga döntse el, és ha megvan, nyugodtan ossza meg velünk! Bővebben a játékról itt olvashattok.

8. Pandemic

Orvosok, kutatók, tudósok, üzemvezetők és koordinátorok mind azon munkálkodnak, hogy megfékezzék a világot fenyegető négy járvány terjedését és kifejlesszék az ellenszereket. A játék különlegessége, hogy nem egymás ellen játszanak a játékosok, hanem közösen, egy csapatot alkotva próbálják legyőzni az epidémiát. A játék megjelenésekor ezt írtuk róla, azóta persze jó pár kemény meneten túl vagyunk már.  Vigyázat, nagyon résen kell lenni, hogy meg tudjuk állítani a terjedő kórt!

9. Genial

Ez a játék egyszerűen zseniális! Reiner Knizia műremekéről van szó, ami önmagában már egyfajta biztosítékot jelent a jó játékhoz. Egyszerű és pörgős, tényleg élvezetes logikai táblás játék négy fő részére, amit gyerekekkel is kitűnően lehet játszani. Így írtunk róla.

10. Trivial Pursuit

Nincs toplista műveltségi társas nélkül! Na de nem kell megijedni, hogy nem lesz élvezetes, ha semmire sem tudod a választ! A Trivial Pursuit többféle kiadása közül mindenki kiválaszthatja a számára megfelelőt, hogy valóban szórakoztató legyen. Azért keményen meg kell ám dolgozni a győzelemért: hat témakörben is helyt kell állni, hogy a dobogó felső fokára léphessünk. Jó időtöltés nagyobb baráti társaságnak is, akár egész estére.

+1. Nincs kegyelem

 A Nincs kegyelem egy klassz kis kártyajáték, amit még a kisebbekkel is lehet játszani, bár azért van némi szerepe a taktikának, de persze azért a szerencsének is. Nem is mondok róla többet, nézzétek meg a róla készült videó-bejegyzésünket!

Hát ez lenne a lista, persze számos remekmű kimaradt belőle...  Nézegessétek a blogot, hátha táltok valami gyöngyszemet, ami szerintetek belefért volna a 10+1-be! De reméljük azért segítettünk karácsonyi ajándékötletet adni a 2012-es tartalmas szórakozáshoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsasoznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr663462964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása